به گزارش شبکه خبری بیان آنلاین از اراک، منوچهر توسطی ظهر امروز در مراسم عقد تفاهمنامهای در راستای توسعه گردشگری استان بین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان با اشاره به وجود ظرفیتاای مطلوب گردشگری در استان مرکزی اظهار داشت: به دنبال استفاده از ظرفیت گردشگری استان در راستای ایجاد درآمد، اشتغال و رفاه هستیم.
وی افزود: تالا میقان اراک، غار نخجیر دلیجان، سرستونهای خورهه، بازار تاریخی اراک، بیت امام خمینی(ره) و غیره همه ظرفیتهایی هستند که میتوان در جهت توسعه صنعت گردشگری از آنها بهره برد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک تصریح کرد: باید به واسطه توسعه صنعت گردشگری در راستای استفاده از ظرفیتها و ایجاد درآمد حرکت کنیم تا هم سبب لذت بردن گردشگران شویم و همه برای خود مزیایی را از این طریق ایجاد کنیم.
توسطی بیان کرد: علاوه بر آثار تاریخی، طبیعی در بحث صنعت هم میتوانیم جذب گردشگر داشته باشیم به شرط اینکه صنایع ما شاداب و پویا باشند.
وی ادامه داد: برای بهره بری از صنایع در راستای گردشگری نباید شاهد حال و روز نامساعد آنها نظیر هپکو و دیگر صنایع دارای مشکل استان باشیم، مسئولان باید به داد صنایع برسند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک عنوان کرد: این صنایع در صورت قرار گرفتن در شرایط مطلوب میتوانند بسیار کمککننده باشند و با ایجاد گردش اقتصادی، ارزش افزوده و همچنین ایجاد درآمد برای دولت به عنوان مالیات یاریگر باشند.
توسطی افزود: تزریق پول به واحدی که تولید ندارد به جای خدمت، خیانت است، واحدهای تولیدی ما باید تولید داشته باشند تا نتایج مطلوب حاصل شود.
وی تصریح کرد: درمجموع به منظور توسعه گردشگری باید در حفظ و حراست از آنچه خود ایجاد کردهایم، به ارث رسیده و یا خداوند عنایت کرده تلاش کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک بیان کرد: آمارهایی که سال ۲۰۱۷ در حوزه گردشگری مطرح میشود برای کشوری با تمدن ۲۵۰۰ ساله و با جمعیت ۸۰ میلیونی به هیچ وجه رضایتبخش نیست.
توسطی ادامه داد: گردشگری سلامت هم که با تازگی مطرح شده با توجه به پزشکانی که داریم امکان خوبی است و همه باید به توسعه گردشگری کمک کنیم.
وی عنوان کرد: موفقیتهای بیشتر در گرو همکاریهای بیشتر است و با تکروی اتفاقی نمیافتد، مجموعه اتاق بازرگانی هم آمادگب خود را اعلام میکند و در کنار فعالان این عرصه خواهد بود.
توجه ویژه برروی آموزش و تبلیغات در گردشگری استان مرکزی
دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اراک با اشاره به گزارشی از انجمن جهانی اقتصاد اظهار داشت: طبق گزارش انجمن جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۷ در قسمت گردشگری ایران در شاخص رقابتپذیری قیمت رتبه اول را کسب میکند(ارزانترین کشور دنیا برای مقصد گردشگری گردشگران سراسر جهان) اما در شاخص قدرت رقابتپذیری رتبه ۹۴ و در شاخص آزادی بینالمللی رتبه ۱۰۹ را از بین ۱۳۶ کشور جهان کسب کردهایم.
سروش نیمافر افزود: اما گردشگری که جمهوری اسلامی بر آن به عنوان گردشگری حلال تاکید دارد، وضعیت مطلوبی نداریم و طبق گزارشی که از وضعیت اقتصاد اسلامی جهان در سال ۲۰۱۸ منتشر شد رتبه ایران در گردشگری حلال دنیا با ۶ پله سقوط از رتبه ۱۱ در ۲۰۱۷ به رتبه ۱۷ در ۲۰۱۸ رسید.
وی تصریح کرد: حجم گردش مالی گردشگری حلال جهان در سال ۲۰۱۸ معادل ۲۲۰ میلیارد دلار بود کا متاسفانه ایران تنها ۲ درصد آن معادل ۴ میلیارد دلار را توانست به خود اختصاص دهد.
دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان مرکزی بیان کرد: در همین گردشگری حلال هم با معضلات دیگری رو به رو شدیم، ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر در سال ۹۷ به ایران آمدهاند که بهار گردشگری ایران بوده که ۹۳ درصد این گردشگران از کشورهای همسایه بوده و به عبارتی از ۱۲۶ کشور دنیا تنها ۵۳۷ هزار نفر گردشگر داشتیم که میانگین از هر کشور ۴۲۶۰ نفر گردشگر داشتیم که فاجعه است.
دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیان کرد: که باید دید مقصر این روند چیست، با درنظر گرفتن ۳ ضلع نگرش سیاسی ایران در دولتهای مختلف را درنظر بگیریم میبینیم هیچ کدام از دولتها نقشی در این زمینه نداشتهاند و نشان میدهد که نگاه حاکمیت باید یک مقدار نسبت به مقوله گردشگری تغییر کند و به قول جامعهشناسان به یک افقگشایی در حوزه گردشگری نیاز داریم.
نیمافر ادامه داد: در گردشگری داخلی هم طبق گزارش مرکز آمار ایران در سال ۹۷، ۲۵ میلیون نفر از هموطنان ما در بهار ۹۷ اصلا سفر نکردهاند، با توجه به شرایط اقتصادی که پیش آمده و باید منتظر پیشامدهای نه چندان مطلوب دیگر آن باشیم در گران شدن بنزین با تورم قابل ملاحظهای احتمالا رو به رو خواهیم بود که قطعا در گردشگری داخلی هم با مشکل قابل توجهی به زودی مواجه خواهیم شد.
وی عنوان کرد: در کمیسیون گردشگری به همه این ناامیدیها رسیدیم اما با تمام این تفاسیر سعی کردیم با توانی که داریم در مدت ۴ ماه گذشته در کمیسیون گردشگری روی بحث آموزش و تبلیغات بیشتر کار کنیم که در همین ۴ ماه گذشته در شهرستانهای دلیجان و کمیجان دورههای آموزشی را برای حدود ۱۰۰ دهیار، بخشدار و فعالان گردشگری برگزار کردهایم.
دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اراک افزود: برنامهای را هم درحال تدوین داریم که درنظر داریم از ظرفیت هنرمندان در راستای تبلیغات در حوزه گردشگری استفاده کنیم.
سیاستگذاریهای کلان مهمترین زیرساخت حوزه گردشگری استان مرکزی
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اراک هم در این نشست با اشاره به توسعه صنعت گردشگری اظهار داشت: درحال حاضر قابلیت اجرایی قوانین و برنامههایی که توسط دولت مدون شده بدون حضور و دخالت بخش خصوصی پایین میآید و یا اگر به اجرا درمیآیند خروجی مطلوب حاصل نمیشود.
مریم توسطی افزود: بنابراین در بحث سیاستگذاریهای کلان مهمترین زیرساختی که باید ایجاد شود، بحث سیاستهای خارجی است و در کشور ما وقتی نگاه میکنیم هنوز در سیاستهای خارجی و تعاملاتمان با کشورهای خارجی متاسفانه مشکل داریم و این وظیفه وزارت امور خارجه هست که در راستای تنشزدایی تلاش کند.
وی تشریح کرد: الان متاسفانه ایرانهراسی وجود دارد، ما چه کاری انجام دادهایم در این زمینه، وزارت خارجه و وزارت میراث فرهنگی ما چه کردهاند، آنچه که مشاهده میکنیم وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنان درگیر انتصابات و تغییرات مدیریت داخلی وزارتخانه هستند.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اراک بیان کرد: تبلیغات وسیع و گستردهای که علیه ایران در حوزه گردشگری وجود دارد را از بین ببریم چراکه دولتها اجازه سفر به ایران را به گردشگران خود نمیدهند.
توسطی بیان کرد: در استان مرکزی کمیسیون گردشگری اتاق به عنوان یک نماینده از طرف پارلمان بخش خصوصی و به عنوان یک بازوی مشورتی برای اتاق بازرگانی روع به کار کرده است.
وی ادامه داد: به لحاظ اینکه یک خلاء آموزشی در بحث گردشگری را به شدت احساس کردیم پایه و بیس کار را بر آموزش نهادیم که دو دوره تاکنون برگزار شده است.
ضعف استان مرکزی در بحث زیرساختهای گردشگری
نظامی یکی از فعالان حوزه گردشگری و دبیر انجمن دفاتر خدمات گردشگری استان مرکزی هم در این نشست با اشاره به مشکلات فعالان این حوزه گفت: در بحث زیرساختهای گردشگری یا ضعیف هستیم یا اینکه زیرساخت لازم را نداریم و یا به هر دلیلی در سالیان سال در حد رفع مشکلات باقی مانده است مثل فرودگاه اراک که سالیان سال است که میشنویم امروز، فردا، این ماه، ماه آینده، داخلی، خارجی اما در واقع هیچ اتفاق مثبتی را تاکنون شاهد نبودهایم، به نظر میرسد که این مشکل باید در سطح کلان استان برطرف شود.
نظامی افزود: متاسفانه در ایستگاه اراک تا ماه گذشته یک قطار برای خود استان نداشتیم، به تازگی قطاری ۴ تخته به نام نوین آمده است، چون قطارهایی که در این مسیر بودند به هیچ وجه قطارهایی نبودند که مورد رضایت مسافران باشد.
وی تصریح کرد: در کنار ما استانی به نام قم وجود دارد که از ایستگاه راهآهن آن روزانه ۹ تا ۱۰ قطار به سمت مشهد میرود.
این فعال گردشگری بیان کرد: در کنار انتقادات، راهکار هم داریم، سال گذشته در رابطه با قطارهای فدک صحبت کردیم تا انجمن صنفی با هماهنگی دفاتری که در این زمینه فعالیت دارند قطاری را درخور شهروندان اراکی است قرار دهد که درنهایت نتوانستیم و قدرت آن را نداشتیم، امیدواریم برای رفع مشکل تردد مسافران چارهای اندیشیده شود.
نظامی ادامه داد: از دیگر مشکلات میتوان به معضل دیده نشدن دفاتر و بازوهای بخش گردشگری از سالیان قبل در استان است که معضل بزرگی برای بک استان بوده که دفاتر آن اصلا دیده نمیشود، این ضعف برای دفاتر است که دیده میشود مدیر استانی از پروازهای اراک به مشهد بیاطلاع است.
وی عنوان کرد: بخشی از مشکلات هم به گران شدن دلار برمیگردد که بیشترین آسیب را هم دفاتر دیدند تقاضای کمک و وامهای کمبهره بلندمدت را برای دفاتر گردشگری داریم.
این فعال گردشگری افزود: صدا و سیمای استان هم متاسفانه در بخس عمده نه استان را شناسانده و نه دفاتر را معرفی کرده است، برای کارشناسی مشکلات هم اقدامی نشده حتی د زیرنویس سیما هم چیزی به عنوان تبلیغ از بخش گردشگری کاری را ندیدهایم.
ضرورت تغییر کلان در حوزه صنعت گردشگری
احسان شهسواری، عضو انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان هم با اشاره به ضرورت تغییر نگاه با متظور رفع مشکلات حوزه گردشگری اظهار داشت: تغییر کلان در حوزه صنعت گردشگری باید از بخش حاکمیت آغاز شود یعنی تا زمانی که حاکمیت نخواهد تغییر ایجاد کند برگزاری جلسات، اتاقهای فکر و بسیاری از موارد دیگر خیلی اثربخش نخواهد بود.
وی افزود: از طرفی مشکلاتی که روز با روز برای صنعت گردشگری ایجاد میشود و تورمهایی که هر روزه شاهد آن هستیم به نوعی به صنلت گردشگری ضربه بسیاری وارد میکند با طوری در تورهای داخلی هم با مشکل مواجه میشویم چه برسد به تورهای خارجی که با مشکلات عدیده مواجه است.
این فعال گردشگری تصریح کرد: بیاهمیتی و بیهویتی که شغل راهنمایان گردشگری دارد یکی از مشکلات بوده و متاسفانه راهنمایان گردشگری به عنوان یک شغل ثابت در کشورمان وجود ندارد، بحث بیمه راهنمایان در جهت ثابت شدن این شغل در مجلس باید مد نظر قرار گیرد.
شهسواری بیان کرد: یک سری موازیکاریها در حوزه گردشگری استان وجود دارد که پیشنهاد میکنیم به صورت متمرکز و هماهنگ کار کنیم تا سبب تعدد مصوبات و اجرایی نشدن در عمل نشود.
وی ادامه داد: بحث آموزش همیشه در صدر صحبتها قرار دارد اما در عمل خیلی اجرایی نمیشود که باید در کنار سایر موارد بحث آموزش را به صورت توامان داشته باشیم.
نوع نگاه ما به امنیت کشور باید تغییر کند
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با اشاره به ضرورت تغییر نگرش در کشور در زمینههای مختلف اظهار داشت: تا زمانی که نگرش خود را در کشور نسبت به بسیاری از مسائل تغییر ندهیم اتفاق ویژهای رخ نمیدهد، هر تغییر و تحولی در هر جامعهای سه گام دارد، گام نخست پی بردن به ضرورت تغییر، گام دوم باور آن تغییر بوده و گام سوم نتایج ملموسی است که برای جامعه رشد را به همراه دارد.
مهدی مقدسی افزود: اما متاسفانه در بسیاری از موارد در همان مرحله نخست باقی ماندهایم برای مثال در حوزه گردشگری همه درد و دل میکنیم که وضع خوبی نداریم ایران چهارفصل است، خداوند ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل دریا به ما داده، اما به صحنه عمل که میرویم چون باور نیست نتیجه مطلوب حاصل نمیشود.
وی تصریح کرد: حتما نوع نگاه ما به امنیت کشور باید تغییر کند، ارتباط معناداری بین امنیت و اقتصاد وجود دارد، اگر بتوانیم در حوزه اقتصادی زیرساختها و شرایط را برای رشد اقتصادی در جامعه فراهم کنیم یقینا امنیت تضمین شده است، اگر تمام فاکتورهای امنیتی از نظر تجهیزات، نیرو و آموزشهای لازم را دارا باشیم اما اقتصاد را مورد توجه قرار ندهیم نمیتوانیم امنیت را اطمینانبخش کنیم چراکه این دو با هم عجین بوده و به هم گره خورده است، در دنیا اگر آرامشی در هر جامعهای به وجود میآید به دنبال تحقق نیازها ک معیشت مردم است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: موضوع برجام در چند سال گذشته مطرح شد، البته بخشی از داخل و بخشی را هم دولت آمریکا مقصر بود که لوث شد ترامپ با آن تفکر آمد و در داخل هم بخشهایی تاثیرگذار بودند، هواپیماهایی کا با واسطه برجام خریداری سد یک زیرساخت است، سالهاست تحریم بودیم و صنعت گردشگری ما به سبب نداشتن امکانات لازم مختل شد که هواپیماهای موردنیازمان را به ما نمیفروختند و هواپیماهایی که در فاصله کوتاه اجرای بخشی از برجام خریداری شد امنیت سفر را برای یک مسافر تامین میکند.
مقدسی بیان کرد: درست است که آمریکا نوع نگاا و فشارهای بینالمللی را آورده اما لازم است که ما یک مقدار فضا را برای حوزه گردشگری بازتر کنیم، بخشی زیرساختهاست که منابع لازم برای تامین آنها را نداشتیم.
وی ادامه داد: اساس کار این است که نگرش گردشگری از دولتی به خصوصی تبدیل شود، بنده اعتقاد داشتم که تعدد وزارتخانهها دردی را دوا نمیکند اما همکاران معتقد بودند که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به حیاط خلوت ریاست جمهوری تبدیل شده و مرتب تغییرات و غیره که سبب آسیبهای مکرر شده، که به وزارتخانه برای اعمال نظارت بیشتر مجلس تبدیل شد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بنده خیلی به این موضوع اعتقاد نداشتم، تفکر یا نگرش تا تغییر نکند تعدد وزارتخانه مشکلی را برطرف نمیکند، باید ساختارها در حوزه گردشگری اصلاح شود، ساختاری که بگوید ما چه میخواهیم کنیم با اقتصاد کشورمان، با مراودات مالی دنیا چه خواهیم کرد، آیا اف ای تی اف را باید با این نگرش سیاسی نگاه کنیم یا به عنوان الزام بینالمللی، اگر به عنوان الزام بینالمللی نگاه میکنیم میگوییم ما به کره شمالی نپیوستیم، چرا نپیوندیم، نگران هستیم، الزامات بگذاریم، برای مراودات تجاری نیاز داریم، مراودات مالی ما قفل است.
مقدسی افزود: بنابراین نیاز به نغییر و تحول در نگرش به اقتصاد و نگرش به گردشگری داریم، در غیر اینصورت مباحث تنها در حد گلایه باقی میماند، در زمینه کشورداری باید یک نگاه عمیقی نهفته باشد، یکی از دلایلی که بنده برای مجلس ثبت نام نمیکنم این است که مجلس کارکرد خود را از دست داده، مجلس شورای اسلامی نماد دموکراسی کشور بوده و در راس امور است، یکی از ارکان حکومت اسلامی است اما در سیاست خارجه خیلی نقشی ندارد، در بحث بودجه اختیاراتی به آن صورت ندارد و حداکثر ۱۰ درصد تغییر در بودجه را مجاز میباشد، بنابراین باید گفت مجلس شورای اسلامی نیاز به تقویت دارد، مجلس تضعیف شده است.
وی تصریح کرد: نگرش ما به اداره کشور نباید تنها روی برخی از مقولهها متمرکز شود، اقتصاد به عنوان پایهگذاری اساسی برای امنیت کشور باید نگاه شود همان نگاهی که مقام معظم رهبری سالها بر آن تاکید دارند، شاه بیت این است که ماها مجلس، دولت، بدنه دولت و ارکان دیگر نظام شاید نگرفته باشیم که اقتصاد اگر محور باشد میتواند امنیت جامعه را تضمین کند و وقتی معاش مردم تامین شد حوزه گردشگری در ایران میتواند بزرگترین منبع درآمدی ما باشد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در تمامی عرصههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ظرفیت جذب گردشگر را داریم اما چرا رونق پیدا نمیکند، سرمایهگذاران وقتی میبینند فضا برای فعالیت فراهم نیست منابع خود را درگیر نمیکنند، تحول در حوزا گردشگری را نگاه دولتی نمیتواند ایجاد کند.
مقدسی ادامه داد: یکی از ایرادهای اساسی که بنده به مجلس دارم و در برنامه ششم هم خیلی تلاش کردیم اما تاکنون موفق نشدهایم این است که تفکر اقتصاد دولتی را کاهش دهیم، الان سه برابر بودجه کل کشور بودجه شرکتهای دولتی است، چرا اقتصاد ما متحول نمیشود، علت این است که وقتی میآییم بودجه جاری را ببندیم میگوییم ۴۵۰ هزار میلیارد تومان اینجا بودجه داریم که ۳۲۰ هزار میلیارد تومان آن بودجه جاری است، تخصیص جاری ۱۰۰ درصد اما برای عمرانی ۳۰ درصد تازه آن هم اسناد خزانه است.
وی افزود: این طور نمیتوان کشورداری کرد، ما نیروهای تحصیلکرده و توانمند داریم اما به جای ایجاد فضایی برای تخریب یکدیگر با حفظ وحدت و انسجام واقعیتهایی که در جامعه رخ میدهد را بپذیریم با واقعیتگریزی نمیتوان در کشور تحول ایجاد کنیم.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: واقعیتپذیر این است که ما در این حوزهها نتوانستیم قدمی برداریم، افراد ضعیف را بیشتر کرده و افراد کمیته امداد را افزایش دادیم، وقتی گرسنگان گرسنه میمانند یقینا موج ایجاد میشود که وقتی موج ایجاد میشود ضدانقلاب، سلطنتطلب، منافق، دموکرات میآید موجسواری میکند، بدون شک سازمان سیاه موجسواری میکند، باید زمینه اینطور موجسواریها را از بین برد، زمینه چگونه از بین میرود با تحکیم روابط اقتصادی با دنیا این مهم محقق میشود، سفرای ما نباید سیاسی باشند بلکه باید اقتصادی باشند.
مقدسی افزود: وقتی آینده مبهم باشد سرمایهگذاری اتفاق نمیافتد، ما برای قوام و دوام جمهوری اسلامی باید گام برداریم، باید نگاه واقعبینانه در این نسیر داشته باشیم، اگر قرار است تحولی رخ دهد باید ساختار اداری و ساختار قانونگذاری باید عوض شود.
وی تصریح کرد: ما ۱۲ هزار قانون داریم، چقدر خاصیت دارند، بنده رفتن به مجلسی را که قانون بیمحتوا تولید میکند را بیهوده میدانم در حوزه اجرایی بیشتر میتوان خدمت کرد، تعدد قوانین سبب تناقض در اجرا و قفل نهادن بر مسیر اجرا میشود، تنها ۶۸۱ ماده در بخش معدن داریم چگونه با این تعدد قوانین میتوان تحول ایجاد کرد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر قوانین را کاهش دهیم به جای اینکه زندانها آباد شود کارخانجات آباد میشود، اسلام دین کاملی است، اسلام محدودکننده نیست ما در اجرای احکام دین آن طور که شایسته جامعه است عمل نکردیم، همه باید اشکالاتمان را بپذیریم سیستم قانونگذاری کشور ناقص بوده و نیاز به اصلاح دارد.
ادغام اتاقهای فکر میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی در حوزه گردشگری
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی هم در این نشست با اشاره به ادغام اتاقهای فکر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حوزه گردشگری با اتاق فکر اتاق بازرگان در این حوزه گفت: بهتر است که این اتاق فکرها ادغام شود تا شاهد انسجام و یکپارچگی در اخذ تصمیمات باشیم.
علیرضا ایزدی افزود: یکی از معایب بزرگ در کشور ما این هست که هنوز جایگاه بخش خصوصی را نشناختهایم.
وی تصریح کرد: به دنبال تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه مجلس یک سال به ما فرصت داده که قوانین را مجددا تدوین کنیم که چه شکل و شمایلی میخواهد داشته باشد که بنده هم عضو این کمیسیون هستم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بیان کرد: واقعیت اینجاست که هنوز نمیدانیم کی قرار است راهنمای تور را به عنوان یک شغل بشناسیم، آموزشها را ارائه میدهیم برای افراد کارت صادر میکنیم و میگوییم این کارت جهانی است اما چه حاصلی دارد، واقعا مظلومترین حوزه در کشور گردشگری است.
ایزدی ادامه داد: امیدواریم تصمیم کارآمدی در این زمینه اخذ شود موضوع دیگر تسهیلات به فعالان این حوزه است، الان ارائه تسهیلاتی از محل تبصره ۱۸ با سود ۱۸ درصد از سوی دولت مطرح است که آیا بدهد یا نه، اما خواهش داریم مساعدتی انجام شود و نسبت به ارائه وام کمبهره در این حوزه اقدام شود.
وی عنوان کرد: زمانی برای گرفتن مجوز بند الف کلی سختی میکشیدیم اما الان دیگر مزیتی ندارد، تقاضا داریم بساط نقد را جمع کنیم و بهدفکر چارهاندیشی باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: امروز جایی کار میکنیم که بخشنامه میآید برگزاری هر گونه موسیقی سنتی تعطیل است.
ایزدی تصریح کرد: ۱۰۰ میلیون تومان برای تملک در طول سال به ما داده شده که اوراق آن هم برای دو سال آینده است.
وی بیان کرد: درصو اشغال هتلهای ما میلی برای سرمایهگذاران باقی نمیگذارد، تلاش کنیم مشاغل ایجاد شده را حفظ کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: هتل پیام آینه دق ما شده، هیچ کس نگفت چرا هتل پیام تعطیل شده است.
ایزدی عنوان کرد: از رئیس اتاق بازرگانی تقاضا داریم عنوان گردشگری را به این وزنه سنگین اتاق بیفزایید چراکه لازمه موفقیت در این بخش ورود بخش خصوصی است.
وی افزود: صدا و سیما در بخش معرفی گردشگری استان آن طور که باید کار نکرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: بیشتر از تهدیدهای خارجی از تهدیدها و بحثهای داخلی رنج میبریم.
ضرورت توجه ویژه به گردشگری شهرهای استان مرکزی
فرماندار شازند هم در این نشست با اشاره به کریدور گردشگری استان گفت: اگر استان را ترسیم کنیم و محوری برای گردشگری تعریف کنیم باید این کریدور را از دلیجان، محلات، خمین، شازند و خنداب به نوعی تعریف کنیم که برنامهریزی هم در این زمینه شده است.
مصطفی عرب افزود: علاوه بر بخش صنعت(صنایع مادرتخصصی) و حوزه کشاورزی مطلوب فکر میکنم آینده شهرستان شازند با موضوع گردشگری گره خورده و بیشتر وقت خود را بر این حوزه متمرکز کردهایم.
وی تصریح کرد: اولین زیرساخت جدای از تغییر نگرشها که باید گفت نگاه مثبتی در شهرستان وجود دارد و امسال ۱۵ کنسرت در این شهرستان برگزار شده، بحث جاده است.
فرماندار شازند بیان کرد: برای مثال در بحث تردد در محور خمین به سمت شازند مشکل داریم، چیزی که در بحث گردشگری از آن استفاده نشده جاده است در حوزه مجتمعهای روی جادهای ضعف داریم، البته نگاهها متفاوت است.
عرب ادامه داد: شازند شهرستان سرابها است، ۱۵ سراب مهم داریم که عباسآباد، عمارت نماد آنها است، یکی از اولویتها در بحق سرابها واگذاری آنها به بخش خصوصی است که هم چناس، هم عمارت و هم بلاغ را داریم.
وی عنوان کرد: ما تنها پیست مرکز کشور(پبست پاکل) را داریم، خوشبختانه سال گذشته چند برف خوب داشتیم و برای نخستین بار ۱۰ تا ۱۵ اتوبوس هر هفته از خوزستان داشتیم و اتفاقات خوبی در بحث گردشگری رقم خورد، در این پیست نیاز به برفکوب برای افزایش مدت مانایی برف داریم.
فرماندار شازند افزود: قله شهباز از دیگر جاذبههای گردشگری است، همچنین امامزاده سهلبن علی ظرفیت بسیار بسیار خوبی را برای شهرستان دارد.
عرب تصریح کرد: اساسا در بحث اطلاعرسانی جاده کار نکردهایم، یک مقدار باید در بحث اطلاعرسانی در جاده کار کنیم.
وی بیان کرد: برای معرفی شهرستان از طریق صدا و سیما هم کارهایی را انجام دادهایم اما متاسفانه صدا و سیما پول میخواهد.
فرماندار شازند ادامه داد: روی بحث بومگردی کارهایی انجام شده، در روستای سرسختی اسکلت ۷ هزار ساله را داریم که درنظر داریم سایت موزه را در این روستا راهاندازی کنیم، آمادگی استفاده از ظرفیت دهیاریها در راستای گردشگری را داریم.
عرب عنوان کرد: دریاچه کوکبیه از دیگر جاذبههای شهرستان است که کمتر از شورابیل اردبیل نیست.
بخش خصوصی ادای خصوصیسازیها را در میآورد
مدیرکل راه آهن استان مرکزی هم در این نشست با اشاره به مشکلات موجود در بخش دولتی و خصوصی کشور گفت: ایراداتی که بر دستگاههای دولتی و بخش خصوصی کشور حاکم است اینکه بخش دولتی خیلی کند کار میکند و بخش خصوصی هم ادای خصوصیسازیها را در میآورد، از این رو تصمیمات ما کارشناسی نیست بلکه مدیریتی است.
قربانی افزود: نظر بنده این است که اگر قرار است مردم از خط راه آهن در شهر امیرکبیر و مهاجران استقبال کنند باید خط جداگانه ایجاد شود، اعتقاد بنده در رابطه با اتصال خط مهاجران و امیرکبیر به اراک این است که باید روزی ۲۰ قطار مسافری داشته باشیم و غیر از این جواب نمیدهد.
وی افزود: راه آهن اراک یک راه آهن قدیمی و خط آن هم قدیمی و یک خطه است، با یک خط یکخطه امکان اضافه کردن قطار مسافری نیست که پیگیر دوخطه شدن اراک به تهران و اراک به قم را پیگیر هستیم.
مدیرکل راه آهن استان مرکزی تصریح کرد: زیرساختها را برای حل مشکلات گردشگری دنبال میکنیم، همه دولتمردان ما از ریل صحبت میکنند اما از اعتبارات خبری نیست.
قربانی بیان کرد: قطارهای ما ۳ ستاره و ۶ تخته بود که به قطار ۴ ستاره ارتقاء یافت.
گزارش از سمیرا عیدی گل تپه ای
انتهای پیام/